Hoofdsponsor

HOOFDSPONSOR JEUGD

STERSPONSOREN

Volg ons op social media:
Naar webshop >

SES pakt tweede plek na belangrijke overwinning

26 November 2023

Met een wedstrijd meer gespeeld, stond Constantia voor aanvang van de wedstrijd 3 punten boven SES. Altijd een lastig potje tegen Wanroij die de tweede plek achter Milsbeek al een tijdje kon vast houden. Met een gelijkspel tegen HBV en verliest tegen Vitesse (waar SES het eveneens moeilijk tegen had) stond Constantia een moeilijke taak te wachten. SES was gedreven om op De Kogelberg een belangrijke overwinning te boeken. En dat gebeurde. Het ging gelijk op, maar SES trok aan het langste eind, 2-0.

In de eerste fase zagen we nog geen echte kansen. Constantia begon slordig aan de wedstrijd en verloor de bal op gevaarlijke plekken. SES kon echter niet afstraffen en een doelpunt bleef in de eerste helft uit. Toen Han Rijkers 1-op-1 niet faalde tegen Constantia-keeper Willem Reijnen, belandde de bal wel in het Wanroijse doel, maar werd de aanval afgevlagt. Constantia bleeft slordig en SES nam het initiatief. Een enorme kans bereikte diezelfde Han Rijkers om van twee meter binnen te schieten. Echter hielden de tenen van Willem Reijnen Constantia op de been. Constantia herpakte zich en de laatste twee kansen in de eerste helft waren voor Wanroij. Milano van der Cruijsen kwam tweemaal in een kansrijke positie om te scoren, maar ook aan de Langenboomse kant werd knap gered.

In de tweede helft moest Constantia feller zijn om SES te stoppen. Constantia-middenvelder Thijssen beging een zware overtreding op Wessel Thelosen. Thijssen werd bestraft met slechts geel en Thelosen moest geblesseerd het veld verlaten. Jeugdspeler Jens Verbeek nam het van Thelosen over. De invaller wist direct indruk te maken met gevaarlijke acties en bekroonde zijn spel met een doelpunt. Een strakke lage voorzet van Tieme Kuppen werd door Verbeek ingetikt, 1-0. Het hielp SES in het zadel, want nog geen vijf minuten later werd Melvin van den Elzen in het zestienmetergebied gevloerd door keeper Reijnen, strafschop. Een koud kunstje voor Han Rijkers die de 2-0 op het scorebord zette. Deze snelle voorsprong van SES kwam Constantia niet meer te boven. Op een koude, natte zondagmiddag boekte SES een belangrijke overwinning om op een stevige tweede plek te komen.

SES – Constantia 2-0 (0-0)

  1. Jens Verbeek 1-0, 76. Han Rijkers 2-0.

Scheidsrechter: dhr. Van Oorschot

Toeschouwers: 50 buiten, veel meer binnen