Volg ons op social media:
Naar webshop >

SES pakt drie punten tegen laagvlieger Achates

10 Maart 2024

Op de eerste zonnige, bijna lentedag, heeft SES de punten in eigen huis kunnen houden. Na een behoudende eerste helft was het spits Sebe van Huisseling die met twee goals het verschil wist te maken tegen degradatiekandidaat Achates.

In de eerste helft gebeurde er weinig. SES mocht de bal hebben. Er was enorm veel strijd, maar kansen kwamen er maar niet. Het optisch overwicht van SES resulteerde pas in de 30ste minuut tot de eerste kans. Sebe stak Melvin weg, diens strakke voorzet werd door Thieme al vallend tegen het zijnet gewerkt. En daarmee waren ook alle hoogtepunten uit de eerste helft verteld.

Achates kwam na de thee beter voor de dag. Al na een minuut of drie schoot Konings kiezelhard, met behulp van reservekeeper Stan Nooren, op de lat en een minuut later schoot diezelfde konings maar net over uit een scrimmage. Daarna was het weer SES wat de klok sloeg, maar daar had het wel fouten van Achates voor nodig. Een lange bal van Jari werd op waarde geschat door Melvin, die verlengde. Keeper meende de bal te kunnen pakken, maar Sebe was er met het hoofd net wat eerder bij en verlengde ‘m tot de openingsgoal: 1-0. Achates probeerde het in het vervolg nog wel, maar het was wederom Sebe die de score verdubbelde. De laatste man van Achates verlies knullig de bal aan de Langenboomse spits en krijgt daarna de vrije doortocht. Een-op-een faalt hij niet, 2-0. Daarna was de wedstrijd wel gespeeld, al schoot Wessel Thelosen nog wel een aardig schot via de keeper over.

HBV heeft deze speelronde de tweede periode gepakt. SES doet nog altijd mee om een plekje in de nacompetitie en heeft uiteraard nog altijd een (kleine) kans op het kampioenschap

SES – Achates 2-0 (0-0)
’69 Huisseling 1-0
’79 Huisseling 2-0