SES nog geen kampioen in eigen huis

13 Mei 2024

SES – DWSH 1-1

Het beloofde een prachtige zonnige dag te worden, bomvol met festiviteiten voor jong en oud.
Bij puntverlies van directe concurrent Milsbeek en winst SES zou het kampioenschap in de 4e klasse een feit zijn. Milsbeek is bezig met een slechte reeks, en wist van de laatste 5 wedstrijden er 4 niet te winnen. SES is in goede doen en wist eerder dit seizoen DWSH in Sint Hubert al eens te verslaan. Kleine aderlating voor de thuisspelende ploeg, die deze wedstrijd 2 basisspelers moest missen vanwege ziekte en vakantie.

DWSH begon sterk aan de wedstrijd, wist hoog druk te zetten en duidelijk was te zien dat SES last had van kampioensstress. Voor een kleine 300 man speelde zij niet met overtuiging en eenvoudig opbouwen was er niet bij. SES kwam niet tot aanvallen en er hing een goal in de lucht voor DWSH. 20 minuten voor rust viel deze dan ook. Joep Theunissen kon een bal binnen schieten die goed werd terug gekopt uit een hoge voorzet. Uit het niets kon Han Rijkers vlak voor rust aanleggen voor de 1-1 en hiermee kon trainer Van Mierlo zijn mannen oppeppen om een beter resultaat neer te zetten in de tweede helft.

In de tweede helft kwam SES beter voor de dag, opbouwen lukte wat beter en kansjes werden gecreëerd. Ondertussen stond Milsbeek met 3-1 achter en bij winst zou SES kampioen zijn. Echter speelde de ploeg niet met de bravoure die nodig is om de overwinning over de streep te trekken. Af en toe leek het alsof er lood in de benen zat, niet alleen bij SES, maar ook bij DWSH. Het warme weer en de felle zon zullen ook zeker parten gespeeld hebben. Milsbeek vocht zich terug naar 3-2, maar kon een verlies niet vermijden. SES kwam niet verder dan 1-1 en gezien het spelbeeld was dit een terechte uitslag.

Volgende week speelt SES op maandag de laatste competitiewedstrijd tegen HBV in Beers. Gelijkspel is daar voldoende om het kampioenschap veilig te stellen.

SES – DWSH 1-1 ( 0-1)
0-1 35’ Joep Theunissen
1-1 55’ Han Rijkers