Hoofdsponsor

HOOFDSPONSOR JEUGD

STERSPONSOREN

Volg ons op social media:
Naar webshop >

Een terugblik van de voorzitter

14 Juni 2024

Met de laatste gespeelde wedstrijden en het EK voor de boeg, komt er een einde aan gedenkwaardig seizoen van onze club. Een seizoen waar verdriet, rouw en vreugde in elkaar over gingen. Het seizoen einde is een traditioneel drukke periode voor de club en dat was in mei niet anders. En daar wil ik graag nog een keer bij stilstaan.

Waar wij in het najaar van 2022 met een bus naar Mönchengladbach gingen, wilden wij dit seizoen met SES zelf een wedstrijd in het buitenland spelen. De bestemming werd Engeland en met Shepshed Dynamo konden wij geen betere gastheer bedenken. Met 56 heren en dames maakten wij er een fantastisch weekend van. Niet alleen won SES al haar drie wedstrijden. Maar belangrijker iedereen had het naar zijn zin en de saamhorigheid in de groep was geweldig om te zien. Er worden nu al plannen gemaakt om volgend seizoen de return te spelen in Langenboom.

Tijd om bij te komen was er niet. Op woensdag organiseerden wij onze eerste sponsoravond met als hoofdgast Bas Nijhuis. Bijna zestig sponsoren, de vaste scheidsrechters en de onderhoudsploeg hadden een vermakelijke avond waar Nijhuis op aanstekelijke toon het publiek meenam. Op de avond werd hoofdsponsor Rinico nog in het zonnetje gezet in het teken van hun 15-jarig hoofdsponsorschap en kregen zij een ingelijst SES shirt dat goed zal staan in Mill.

De dag erna stond het gezelligheidstoernooi alweer voor de deur. Een toernooi dat letterlijk een beetje uit de hand is gelopen van een gezellig toernooi naar een klein voetbal festival. De hele week waren vrijwilligers, gevraagd én ongevraagd, op het sportpark aanwezig om alles voor te bereiden en na afloop ook weer af te breken en op te ruimen. En overbodig om te schrijven dat het weer een geweldige editie was met lekker weer, koele drankjes en artiesten die het publiek letterlijk op de banken kreeg.

Als klap op de vuurpijl kon ’t urst drie dagen later het kampioenschap pakken tegen DWSH. Op een druk sportpark kwamen wij niet verder dan een gelijkspel. Doordat concurrent Milsbeek zelfs verloor, had SES de week erop voldoende aan één punt en kon het seizoen afsluiting toch nog een beetje feestelijk afgesloten worden.

Uit in Beers moest het gebeuren, een plek waar SES het traditioneel lastig heeft. Toch werden op de achtergrond de voorbereidingen getroffen. Van de platte kar tot aan de champagne en van de DJ tot aan de fakkels voor een feestelijk onthaal. Met de riante voorsprong was er van enige spanning geen sprake meer en was het wachten tot het laatste fluitsignaal. Dat Cees de schaal nog kon overhandigen aan kleinzoon Jon en Jari was de spreekwoordelijke kers op de taart. De rondrit op de plattekar door Mill en Langenboom was er een voor de geschiedenis boeken met veel publiek langs de kant en sommigen zelfs op bushokjes en in de lantaarnpalen. Het feest in Langenboom is er een voor de herinnering die men zich nog lang kan heugen.

Ook de jeugd excelleerde dit seizoen met kampioenschappen voor de JO9-1, JO9-2, JO12 en JO14. Vooral de JO-12 heeft een uniek seizoen gespeeld met drie promoties op een rij, waaronder in de eerste klasse tegen gerenommeerde teams als UDI JO12-1.

Ondanks deze mooie momenten, hebben wij ook opnieuw momenten van verdriet gekend. Dit jaar ontvielen ons in korte tijd vier ereleden. Toon Jans, Piet Martens, Piet van Berlicum en Gerrit van Bommel hebben ieder op hun eigen manier ontzettend veel voor de club betekent. Zeker bij het donderdagavond clubje is hun overlijden een pijnlijk gemis en wordt de groep steeds kleiner.

Deze maand zal de tap op de Kogelberg nog enkele keren open gaan voor het aanstaande EK, de jeugdkampioenendag en het Volleyfun toernooi. Op deze dagen is iedereen welkom en zijn er diverse springkussens en voetbalactiviteiten gepland voor een gezellige dag voor jong én oud.

Tot slot wil ik mij richten tot de vele vrijwilligers die onze club rijk is. Het is een cliché, maar zonder vrijwilligers is er ook geen SES. Jullie maken SES tot wat het is. Een levendige dorpsclub, waar men graag komt om te voetballen, elkaar te ontmoeten en bovenal plezier te maken op én naast de velden. Allen bedankt en hopelijk mogen wij ook volgend seizoen weer van jullie tijd gebruik maken!