Volg ons op social media:
Naar webshop >

Zakelijk Volkel pakt drie punten

20 Oktober 2024

De bosrijke omgeving rondom De Kogelberg gaf een herfstachtige sfeer aan de wedstrijd SES tegen Volkel. Beide ploegen stonden vóór de wedstrijd op 4 punten, zoals meerderen in de derde klasse G. Natuurlijk wilden beiden de aansluiting met de bovenste plekken vinden, maar daarvoor moest gewonnen worden. Volkel trok uiteindelijk aan het langste eind in een saaie vertoningen, 0-1.

Volkel begon sterk aan de eerste helft met de eerste kans die op de paal eindigde. Aanvaller Bram van der Locht werd na een goede aanval aan de rechterkant bereikt en leek de bal binnen te kunnen tikken. De paal bracht zijn inzet echter terug in het spel en de rebound ging meters over. Vervolgens ging de bal heen en weer zonder grote kansen. SES kwam er wel eens gevaarlijk uit aan de linkerkant, maar kwam pas later tot een uitgelezen kans. Een De Wildt-combinatie zette oudere broer Joure voor een kansrijke positie, echter voorkwam de linkervoet van Verhoeven de openingstreffer.

De openingstreffer liet niet lang na rust op zich wachten. Het was hetzelfde als hoe de wedstrijd begon. Een Volkels schot belandde op het aluminium, maar dit keer werd de tweede kans door Bram van der Locht wel binnengeschoten, 0-1. Het werd pas in de eindfase dat SES nog dichtbij de gelijkmaker kwam. Invaller Van Schayik kopte een voorzet van rechts strak naar de grond. Volkel-keeper Verhoeven redde echter knap en hield Volkel op voorsprong. Volkel kreeg zelfs via Mulders nog een grote kans om de wedstrijd op slot te gooien. De Volkelse invaller kon één-op-één door op de keeper, maar zijn afwerking ging meters naast het doel.

SES – Volkel 0-1 (0-0)

48′. Bram van der Locht 0-1.