Volg ons op social media:
Naar webshop >

SES vergeet Achates pijn te doen

15 Oktober 2023

In een vooral in de tweede helft enerverende wedstrijd zijn de punten tussen SES en de thuisploeg Achates verdeeld. SES kwam matig voor de dag in de eerste helft, wellicht mede door de vele blessures, maar toonde na rust karakter en hadden de drie punten mee naar huis moeten nemen. Het bleef in Ottersum echter 1-1.

Achates bleek geleerd te hebben van de overtuigende 3-0 en 0-8 zeges van SES vorig jaar. Vol bravoure ging de thuisploeg de duels in, en SES had er amper het antwoord op, grossierde in balverlies en kwam eigenlijk amper in het spel voor. De eerste kans was dan ook voor Achates. In de vijfde minuut geeft SES Kai Bicentini veel te veel ruimte, zijn voorzet belandde bij de geheel vrijstaande Deen van der Stap en mist voor open goal niet, 1-0. SES probeerde het daarna wel, maar het mistte elke vorm van overtuiging. De enige kans van de eerste helft aan SES-zijde kwam van de voet van Jordi Verstegen na een mooie rush van Sebe van Huisseling. Zijn schot werd echter knap gekeerd. Aan de overkant kwam SES een kwartier voor rust nog goed weg. Keeper Jon Verstegen kon de één op één van Yannick schouten echter keren.

Trainer Robert van Mierlo kon nooit tevreden zijn over het eerste bedrijf, hij wisselde in de rust Siem Thelosen voor verdediger Wout van Lanen, waardoor Sebe een meer vrije rol kreeg op 10. Dit pakte goed uit, want zes minuten in de tweede helft kopte Niek Nooijen na een prachtig aangesneden corner van Joep Theunissen de 1-1 tegen de touwen. Negen minuten later kon Pim Konings inrukken na zijn tweede gele kaart, waardoor de kaarten er ineens anders voor lagen. Sebe had nog geen minuut later de 1-1 op de schoen, maar zijn schot eindigde op de paal. De net ingevallen Guus van Elderen deed hetzelfde, want ook zijn inzet, na een mooie voorzet van Tieme Kuppen, raakte het aluminium. Niek Nooijen kon daarna de wedstrijd beslissen, maar geheel vrijstand mistte zijn schot overtuiging en kon gered worden. SES bleef drukken, verdiende de overwinning, maar gescoord werd er echter niet meer.

Achates – SES 1-1 (1-0)
6. van der Stap 1-0, 51. Nooijen 1-1.
Rood: ’66 Konings