Volg ons op social media:
Naar webshop >

SES pakt punt tegen titelfavoriet Milsbeek

08 Oktober 2023

De ploeg van Robert van Mierlo miste wat spelers (Melvin van den Elzen, Tieme Kuppen en keeper Jon de Klein), maar desondanks werd er een prima resultaat geboekt. Door de strijdlust die werd getoond hield SES een puntje over aan de ontmoeting met Milsbeek: 1-1.

De eerste helft had Milsbeek veel moeite met het hoge vastzetten van SES. Veel balverlies van Milsbeek leidde tot kansjes voor SES, waar er toch wel zeker eentje van benut had kunnen worden. Han Rijkers was meerdere malen gevaarlijk met een schot vlak voor langs en twee afstandsschoten van buiten de 16 meter.  De tweede poging van buiten de 16  belandde via de onderkant van de lat net niet over de doellijn. Milsbeek kreeg ook zijn kansjes, maar tot grote uitgespeelde kansen kwam de ploeg niet in de eerste helft. SES had het aardig onder controle maar beloonde zichzelf niet.

In de tweede helft vatte Milsbeek uit een ander vaatje en stond onze ploeg uit Langenboom behoorlijk onder druk. SES leed veel balverlies voorin, waardoor de ploeg er ook niet echt meer uitkwam. Tot 25 minuten voor tijd, toen Harm Verberkgoed doorkwam aan de rechterkant. Hij gaf hem goed mee aan Niek Nooijen die hem vervolgens breed legde voor Han Rijkers. Han schoof de bal rustig onder in het hoekie en de ploeg uit Langenboom kwam op voorsprong: 1-0. Gelijk was daar weer de druk van Milsbeek en nog geen 5 minuten later was daar de gelijkmaker voor Milsbeek. Een corner die werd weggewerkt valt voor de voeten van Nick Arts. Die aarzelde niet en haalde uit van een meter of 25. De bal kreeg een flinke zwabber mee en werd ook nog licht van richting veranderd. Stan Nooren, die overigens uitstekend keepte, was hierdoor kansloos. Beide ploegen kwamen nog tot kleine kansjes, maar gescoord werd er niet meer.

SES – Milsbeek 1-1

70’ 1-0 Han Rijkers
74’ 1-1 Nick Arts