Hoofdsponsor

HOOFDSPONSOR JEUGD

STERSPONSOREN

Volg ons op social media:
Naar webshop >

SES pakt koppositie in Wanroij, titel lonkt

22 April 2024

Het beloofde op voorhand een spannende middag te worden in Wanroij. SES is dé outsider geworden om de titel te pakken, terwijl de geel/groen hemden door een slechte reeks in degradatienood verkeren. De verslaggever moest nog uit OSS komen waardoor de openingsfase werd gemist. Daarin kwam SES op voorsprong door een doelpunt van Niek Nooijen.

Op het kwartier leek SES zelfs de voorsprong te verdubbelen toen Melvin van den Elzen de keeper passeerde. Hij kwam echter in gevecht met de bal, die onverbiddelijk was en over de achterlijn rolde. Wat volgde was een fase met kansen voor SES. Het trio voorin met Niek, Tieme en Melvin tikte de defensie van Constantia tureluur, maar stuitte steeds op de voortreffelijk keepende doelman van Constantia.

Ook Jon liet wederom weer eens zien waarom hij de beste doelman van de regio is. Vlak voor rust moest hij in actie komen en keerde hij op knappe wijze een hard schot in de korte hoek. Verder was er voor rust vooral opwinding bij de tussenstanden op de andere velden. MSH Maasduinen scoorde drie keer tegen koploper Milsbeek en daardoor ging SES als virtuele koploper de rust in.

In de 2e helft duurde het even voordat de eerste kans zich aantekende. In de 60ste minuut was het Melvin, na een prachtige steekpass van Tieme, die één-op-één kwam met de keeper, echter kon hij niet kiezen of die zou schieten of de keeper zou passeren en daarmee strandde de kans in de handen van de doelman.

Het laatste halfuur was er een zoals wij vaker gezien hebben dit seizoen. Een strijdend SES dat vocht voor iedere meter. Constantia ging de ‘alles of niets’ tactiek hanteren en werd enkele keren gevaarlijk. Steeds was het de Langenboomse formatie die haar mannetje stond en op tijd de bal wegwerkte. Tekenend voor de vechtlust was de sliding van aanvoerder Steef in de 90ste minuut die na een sprint van 20 meter met zijn grote teen een gevaarlijke voorzet voorkwam.

In de blessuretijd maakte Rik Kremers na lang blessureleed zijn rentree. Lang duurde dat niet, want na vier minuten blessuretijd vond de uitstekend fluitende scheidsrechter het mooi geweest. Wat een paar weken geleden ondenkbaar leek, is nu werkelijkheid geworden. SES neemt de koppositie over en heeft het kampioenschap in eigen hand.

Op zondag 12 mei speelt SES de laatste thuiswedstrijd tegen DWSH. SES kan dan kampioen worden als het zelf wint én Milsbeek niet wint in de Reek. Bovendien heeft de activiteitencommissie een zeer originele en leuke activiteit voor jong én oud geregeld, dus kom dat zien.

Constantia 0- 1 SES (0-1)
8’ Niek Nooijen
Toeschouwers: 152