Hoofdsponsor

HOOFDSPONSOR JEUGD

STERSPONSOREN

Volg ons op social media:
Naar webshop >

SES onderuit tegen HBV

03 December 2023

Op deze koude zondagmiddag met temperaturen vlak boven 0, kon er gewoon gevoetbald worden. Hoogstaand voetbal kreeg het publiek niet voorgeschoteld, maar het was vooral een fysieke strijd met de angstgegner uit Beers. Zij deden hun naam eer aan, want HBV trok aan het langste eind. De wedstrijd eindigde in 1-2 voor HBV.

De eerste helft controleerde SES de wedstrijd aardig. Er werd gezocht naar een gaatje in de verdediging van Beers, die nogal vaak aan de rem trokken als SES eenmaal een gaatje had gevonden. Zo is Han Rijkers wel vijf keer naar de grond getrapt, maar de scheidsrechter bleef mild voor de ploeg uit Beers met slechts één gele kaart. Na een kwartiertje spelen kwam SES er toch goed doorheen met een goede steekpass op Tieme Kuppen. En gaf de bal breed op Melvin van den Elzen, die de bal over het doel schoot. Hij kreeg hem dan ook wel niet helemaal ideaal aangespeeld moet ook wel gezegd worden, maar het bleef 0-0. In de omschakeling kwam HBV niet echt tot grote kansen, alhoewel zij wel gevaarlijke dode spelsituaties hadden. De corners waren gevaarlijk, maar leverde nog geen doelpunten op, tot een vrije trap na ongeveer een half uur spelen. Deze werd op de paal geschoten, maar in de rebound schoot de geheel vrije Kevin Kersten binnen voor HBV: 0-1. Hierna nam SES het heft weer in handen, maar HBV stond goed georganiseerd te verdedigen. Vlak voor rust kreeg SES penalty, na een domme actie van de rechtsback van HBV. Melvin van den Elzen kreeg de voorzet bij de tweede paal, nam hem mee met de borst en kreeg vervolgens een schoen tegen zijn borst. De verdediger te laat en de bal ging op de stip. Een koud kunstje voor Han Rijkers die de 1-1 vlak voor rust binnenschoot.

Na rust was het spelbeeld niet anders. SES veelvuldig aan de bal met het oog op de winnende treffer, Beers loerend op de counter. Hier en daar kwam SES tot een kansje, maar tot hele grote kansen kwam het toch ook niet. Invaller Guus Cuppen was nog dichtbij de 2-1 voor SES, maar hij tikte hem net naast. Ook invaller Jordi Verstegen kreeg nog een goede kans maar schoot recht op de keeper. Als je zelf niet scoort, dan krijg je de deksel op de neus, zo ook vandaag. Na balverlies voorin kwam HBV er razendsnel uit in de counter. Gijs van den Besselaar werd diep gestuurd en schoot de bal langs SES-keeper Jon de Klein op: 1-2. Een zware domper voor SES, dat nog wel 5 minuten had om gelijk te maken, maar deze gelijkmaker viel niet meer helaas.

Toeschouwers: 102

SES – HBV 1-2 (1-1)

31′      0-1 Kevin Kerstens
45+1′ 1-1 Han Rijkers
88′     1-2 Gijs van den Besselaar