Volg ons op social media:
Naar webshop >

SES naar Engeland; 1 groot succes!

08 Mei 2024

Vrijdagochtend vroeg om 5:15 vertrok de bus met 58 Langenboomse voetballiefhebbers richting Engeland voor een schitterend weekend. Het was erg vroeg, maar de sfeer zat er al gelijk goed in. Na een flinke busreis van ongeveer 13,5 uur kwam de groep aan bij Shepshed Dynamo, waar eerst dames 1 en vervolgens heren 1 gingen spelen. Deze avond stond in het teken van een goed doel; meer AED’s rondom voetbalvelden.

Na enige vertraging kon de wedstrijd beginnen in de stromende regen. Onder luid gezang van de meegereisde uitfans werd er met 1-2 gewonnen van Ravenettes. Op voorhand een lastige tegenstander, maar door twee goals van Nikki Lukassen werd de eerste overwinning van het weekend gepakt en gevierd.

Nadat de vrouwen het goede voorbeeld hadden gegeven, mochten de mannen het opnemen tegen Shepshed Dynamo. Dit is een club actief op het 8ste niveau van Engeland, op papier dus ook vrij sterk. Dit was ook te zien aan de technisch begaafde spelers op het veld, maar de strijdlust van SES gaf goed weerstand. Met doelpunten van Tieme en Steef ging SES de rust in met een 1-2 voorsprong. De tweede helft was SES wederom nog wel kansrijk in de counter, maar de aanvalsdrift van Shepshed kon vlak voor tijd niet meer worden tegengehouden. De 2-2 viel 5 minuten voor tijd en de spelers konden zich opmaken voor de penaltyserie. Stan Nooren, die de tweede helft keepte, pakte 2 penalty’s en toen Plom Bens beheerst de winnende penalty binnenschoof kon het feest in de kantine beginnen.

Zaterdag is de hele groep bij een voetbalwedstrijd van Birmingham City geweest. Ook al won Birmingham deze wedstrijd met 1-0, toch waren zij gedegradeerd doordat de concurrentie ook won. Iets minder feestvreugde dan gehoopt, maar dit mocht de pret niet drukken. Er werd nog een biertje gedronken op het fanplein bij het stadion en in de avond werd dit voortgezet in de karaokebar/club in Coventry. Niet TE veel, want er stond nog 1 belangrijke pot op het programma zondagochtend: Supportersvereniging Nottingham Forest – Kelderklasse SES.

De spelers hebben er weer alles aan gedaan om met een helse kater wakker te worden, maar er moest wel gevoetbald worden. Onder aanvoering van captain Carlo Raijmakers wist het kelderklasse team van SES met 2-4 te winnen, terwijl zij de tweede helft tegen 13 spelers van Nottingham aan het spelen waren. Dit zei veel over de insteek van deze wedstrijd. Er werden onderling wat grappen gemaakt en de spelers hadden de grootste lol met elkaar. Met een trofee voor deze wedstrijd en 3 overwinningen van SES later werd er teruggereisd naar Langenboom.

Tijdens de wedstrijden en activiteiten, zoals kaartjesverkoop, fanshopverkoop en loterij is in totaal 1510 pond opgehaald, waarmee 2 defibrillatoren zullen worden geplaatst bij verschillende sportverenigingen. Namens SES willen wij Shepshed Dynamo en de supportersvereniging van Nottingham ontzettend bedanken voor deze onvergetelijke ervaring!