Volg ons op social media:
Naar webshop >

SES eigenhandig kampioen in Beers

20 Mei 2024

Vorige week had het eigenlijk al kunnen gebeuren, maar het lukte SES niet om te winnen van DWSH. Toen verloor titelkandidaat Milsbeek verrassend van Achilles Reek. Op de laatste wedstrijddag had SES het in eigen handen en hoefde het enkel gelijk te spelen tegen HBV om een prachtig seizoen te bekronen met een kampioenschap. Beers was geen probleem voor de equipe van Robert van Mierlo en na een 0-3 overwinning barstte het feest los.

Het begin was eigenlijk voor HBV. Zij hadden het meeste balbezit en creëerden de eerste dreigingen. Ook waren zij feller, waardoor in het eerste kwartier aanvoerder Hendrix en rechtsback Van Sonsbeek al met een gele kaart in het boekje moesten. Daarna gooide SES de schroom van zich af en begon het met snelle counteraanvallen gevaar te stichten. Na 20 minuten viel het eerste doelpunt op deze manier. Van Den Elzen werd weggestuurd en de handen van de Beerse verdediging ging de lucht in, maar het was totaal geen buitenspel. De linksbuiten stevende alleen op de keeper af en legde op het laatste moment koeltjes af op Han Rijkers, die was meegelopen. Een koud kunstje voor hem, 0-1. Daarna maakte Van Den Elzen nog meer indruk, doordat alle kansrijke aanvallen via hem verliepen. Vlak voor de rust bracht Van Sonsbeek de Langenboomse linksbuiten ten val in het zestienmetergebied en de scheidsrechter kon niet anders dan naar de stip wijzen. Wat hij wel anders had kunnen doen is Van Sonsbeek een tweede gele kaart geven, maar dat deed hij niet. Penaltyspecialist Han Rijkers legde aan vanaf 11 meter en faalde niet, 0-2.

SES koerste af op het kampioenschap en Beers legde hen geen strobreed in de weg. Alhoewel Beers de tweede helft weer wat sterker begon, lukte het hen niet om echt om de Langenboomse verdediging in verlegenheid te brengen. Van Mierlo gebruikte al zijn wisselspelers en zo werden onder andere uitblinker Van Den Elzen en doelpuntenmaker Rijkers toegejuicht door het meegereisde publiek. Invaller Wessel Thelosen zorgde nog wel dat hij op het wedstrijdformulier kwam. In eerste instantie door een lichte overtreding die werd bestraft met een gele kaart, maar vier minuten voor tijd ook door de eindstand op het scorebord te zetten. Een mooie steekpass bereikte Steef Hendriks, die van dichtbij stuitte op keeper Ten Haaf, in de rebound was Thelosen er als de kippen bij om hem via de paal binnen te tikken. Milsbeek (in vrije val) verloor zelfs nog tegen aartsvijand Juliana Mill (0-2), waardoor SES met deze overwinning met zes punten voorsprong een verdiend kampioenschap binnenhaalde. En het bleef nog lang onrustig in Langenboom.

HBV – SES 0-3 (0-2)
20. Rijkers 0-1, 43. Rijkers 0-2, 86. Thelosen 0-3.