Volg ons op social media:
Naar webshop >

Moeizame winst SES in seizoensouverture tegen VIOS

26 September 2023

Op een prachtig zonnige Kogelberg mocht SES het seizoen aftrappen met een thuispot tegen VIOS uit Beugen. Na een vooral moeizame tweede helft wist uiteindelijk de Langenboomse formatie een 2-1 winst uit het vuur te slepen.

De eerste 10 minuten gingen gelijk op. VIOS had de eerste kans, maar een voorzet van rechts was uiteindelijk een prooi voor keeper Jon de Klein. Vijf minuten later de openingstreffer. Uit de eerste de beste kans prikt Han Rijkers in twee instanties een voorzet van Melvin binnen, 1-0. Daarna vielen er weinig hoogtepunten te noteren. SES was slordig en VIOS beperkte zich tot lange ballen en fysiek spel. De goed leidende 16(!)-jarige scheidsrechter Luca van der Wijst hiel het terecht kort. Toch viel de 2-0. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en uit de kluts wist Joep raak te schieten. Daarmee werd ook de ruststand bereikt, omdat een goeie kopgoal van Niek Nooijen door een overtreding werd afgekeurd.

Na de thee daalde het niveau. SES wist eigenlijk voorin weinig potten te breken, en ook VIOS was niet bij machte het SES moeilijk te maken. Tot de aansluitingstreffer. in de 65e minuut prikte spits Jansen van VIOS een steekbal via de keeper binnen. Daarna was het alleen maar lange halen, snel thuis. En daarmee was VIOS het gevaarlijkst. Een klutsbal van Luuk belandde bijna in eigen goal en een voorzet werd net voor een lege goal weggehaald. Nadat VIOS achterin een-op-een ging spelen kwam er ruimte. Dit werd echter niet goed uitgespeeld, en de enige kans die invaller Jens Verbeek op zijn schoen kreeg werd rechtstreeks op de keeper geschoten. Na wat kunst- en vliegwerk voor beide doelen blijven de punten uiteindelijk moeizaam in Langenboom

SES – VIOS ’38 2-1 (2-0). ’16 Han Rijkers 1-0, ’31 Joep Theunissen. ’61 Sjors Janssen 2-1.
Scheidsrechter: Luca van der Wijst