Volg ons op social media:
Naar webshop >

Heeswijk in extremis naast SES

13 Oktober 2024

Sportpark De Ballendonk was vandaag het toneel tussen onze Langenboomse formatie en thuisploeg VV Heeswijk. Op voorhand een lastige wedstrijd; Heeswijk wordt wel gezien als 1 van de titelfavorieten.

Daar was in het begin niks van te merken. SES kreeg er de druk goed op wat leidde tot ontzettend veel balverlies van de thuisploeg. Al na 2 minuten had Melvin de vrije doortocht. In kansrijke positie koos hij er voor de bal breed te leggen in plaats van zelf te schieten. Zijn pass was echter onnauwkeurig. SES bleef druk zetten, en Heeswijk maakte een fout toen hun doelman te lang treuzelde met een terugspeelbal. Joure de Wildt kon de bal onderscheppen, maar zijn poging kon door diezelfde keeper gepareerd worden. De doorbraak kwam alsnog voor SES toen Melvin opnieuw doorkwam over links. Ditmaal was hij wel zelfzuchtig en schoot hij de bal beheerst in de lange hoek: 0-1 voor SES. Een verdiende voorsprong. Kort na de openingsgoal kreeg SES zelfs de kans om de score te verdubbelen. Door een fout in de verdediging van Heeswijk kwam Thieme vrij voor het doel. Zijn schot werd echter half gepareerd en de bal bleef voor het doel liggen. Daarna kwam Heeswijk wat beter voor de dag. Tijn Bosch besloot een breedtepass te geven in plaats van zelf te schieten, wat de gelijkmaker had kunnen zijn. Ook twee schoten van afstand gingen naast, en SES-keeper Jon wist een andere poging te stoppen. Ondanks de druk van Heeswijk hield SES stand tot de rust.

Na rust gebeurde er een stuk minder. Heeswijk zocht verwoed naar de gelijkmaker, maar de gevaarlijke Halil Murt werd het leven in de tweede helft wat zuurder gemaakt en zodoende kreeg Heeswijk nauwelijks kansen meer. Joure de Wildt kreeg die wel, na een goede mogelijkheid na een actie over rechts. Zijn schot was echter te zwak om de doelman van Heeswijk echt te verontrusten. Kort daarna werd Heeswijk gevaarlijk met een snelle aanval over rechts, die eindigde op de paal. De wedstrijd leek in het voordeel van SES te eindigen, echter besloot de ontzettend warrige scheidsrechter maar liefst 6 minuten blessuretijd toe te kennen, met maar drie wissels en geen blessurebehandelingen. In de 96e minuut belandde een volledig onterechte vrije trap op het hoofd van de Heeswijkse spits. Toch 1-1. Het was daarna meteen afgelopen. Knap punt gepakt, echter had er meer ingezeten

VV Heeswijk – SES 1-1 (0-1)
’12 Melvin vd Elzen 1-0
90+6 Onbekend 1-1