Hoofdsponsor

HOOFDSPONSOR JEUGD

STERSPONSOREN

Volg ons op social media:
Naar webshop >

Gemakkelijke middag bezorgt SES 3 punten

02 Oktober 2023

Sambeek had de eerste wedstrijd al met 4-0 verloren van Constantia en beklede de laatste plek van de competitie. SES begon met een moeizame overwinning op VIOS. Al snel in de wedstrijd bleek Sambeek de te kloppen ploeg, want het Langenboomse offensief werd weinig strobreedtes in de weggelegd. SES zorgde met beheerst spel voor een gemakkelijke middag en gaf weinig weg met een 0-3 overwinning als resultaat.

Allereerst werd er één minuut stilte gehouden voor het overlijden van SES-erelid Toon Jans, waar het grotendeel van de basisopstelling nog training van heeft gekregen in de jeugd.

De eerste 20 minuten ging het nog wel gelijk op. Er waren geen grote kansen te benoemen, maar het kon nog alle kanten op. Echter daarna werd het duidelijk dat Sambeek geen controle kon krijgen op de wedstrijd en SES daarvan profiteerde. Vanaf links zorgde Van Den Elzen voor veel gevaar en bereikte tweemaal Nooijen die niet bij de bal kon of op de keeper stuitte. Het veldspel was aan Langenboomse kant beter, maar de doelpunten moesten toch uit standaardsituaties komen. SES-aanvoerder Jari Lukassen was tweemaal vanuit een corner trefzeker. Één keer met zijn kop (0-1) en de andere keer viel de bal voor zijn voeten om hem vervolgens in te trappen (0-2).

Direct na het fluitsignaal liet SES zien dat de drie punten mee naar Langenboom gingen. Dit keer een mooi uitgespeeld kans, met een steekpass van Van Huisseling die Rijker bereikte. Hij schoof de bal koud binnen, 0-3. Daaropvolgend kreeg Sambeek via Mark Smits nog een grote kans om terug in de wedstrijd te komen, maar doelman De Klein redde in de één-op-één situatie. De wedstrijd was er naar om Kalle van der Linden te debuteren in de Langenboomse aanval. Hij maakte een goede indruk en bracht meerdere keren zijn teamgenoten in stelling. Een steekpass op middenvelder Rijkers werd niet verzilverd, maar naast geschoten. Later legde hij, na een mooie aanval, ook breed op invaller Verberk, maar de schoten van de rappe aanvaller werden geblockt en vervolgens mikte hij naast. Op het einde van de wedstrijd ging de bal toch in het Langenboomse doel, maar besloot de scheids dat de doorgebroken aanval van een buitenspelpositie was gekomen. Hierdoor hield de SES-defensie de verdiende ‘nul’.

Sambeek – SES 0-3 (0-2). ’28. Lukassen 0-1, ’42. Lukassen 0-2, ’46. Rijkers 0-3.

Scheidsrechter: Dhr. Waajen

Toeschouwers: 104