Volg ons op social media:
Naar webshop >

Einde van een droomseizoen voor JO-15

04 Juni 2023

Het had een schitterend einde van een droomseizoen kunnen zijn. De verse jeugdkampioenen konden ook de beste in de beker worden. Op het sportpark van UDI’19 werden afgelopen zaterdag 12(!) bekerfinales gespeeld, waaronder onze SES JO-15 tegen Kerkrade West JO-15. Op een zonovergoten dag met veel bekijks mocht deze topwedstrijd gespeeld worden op het hoofdveld van de Udense derde divisionist. Voor een voetballer is er niets mooiers dan een èchte finale te spelen.

Met een schreeuwend Limburgse coach (hoog Kirchröadsj) aan de zijkant, kreeg de wedstrijd al snel een internationaal gevoel. Vooraf aan de wedstrijd werd ook de Champions League intro afgespeeld. Het finale gevoel was hoog, alhoewel er van zenuwen niets te bespeuren was en beide teams hun eigen spel konden spelen. Het was echter Kerkrade met de eerste kansen in de eerste helft. Aan Langenboomse kant zorgde Jelle Bosman voor het grootste gevaar. De lange ballen strategie van SES was op zijn lijf geschreven en enkele keren kon hij door de Limburgse verdediging breken. Echter in de eerste helft zonder treffers, met 0-0 gingen de teams de rust in.

Het kon alle kanten op, maar op het begin van de tweede helft ging het voor SES toch mis. Na een Kerkraadse hoekschop werd de bal vermoedelijk door een Langenboomse arm geraakt, maar de scheidsrechter wilde van niks weten. In de verwarring kwam de bal toch bij Limburgse voeten, die van dichtbij raak kon schieten, 0-1. Het duurde lang voordat Langenboom van deze dreun kon herstellen. Pas echt in de slotfase werd SES de bovenliggende partij. Het SES-publiek liet ook meer van zich horen toen de kansen zich aandrongen. Geschreeuw en applaus bracht het team vooruit. De laatste drie aaneengesloten corners betekende het Langenboomse slotoffensief. De keeper ging mee, de bal werd goed voorgezet, maar schoten werden geblockt en de bal werd weggewerkt. De scheids floot af en het mocht niet baten, de finale werd helaas  met 0-1 verloren.

Met een groots applaus werden de spelers onthaald door het publiek en ze konden trots de SES-vlag laten zien tijdens de huldiging. Helaas een verslag geworden van een verliezende finale, maar we zijn ontzettend trots op de jongens. Een prachtig seizoen, waar ze al de beste van de competitie waren geworden. ‘De dubbel’ pakken is natuurlijk een droom van elke voetballer. Maar een tweede plek in de beker is ook iets om trots op te zijn!