Hoofdsponsor

HOOFDSPONSOR JEUGD

STERSPONSOREN

Volg ons op social media:
Naar webshop >

Derby eindigt in overtuigende overwinning voor SES

05 November 2023

Schitterende omstandigheden voor een derby tussen SES en Juliana vanmiddag. Nat veldje, het weer een beetje stormachtig, maar de enige ploeg die stormachtig voor de dag kwam was SES. Bij rust was het al beslist en ging SES met een 0-3 voorsprong de kleedkamer in, wat tevens ook de eindstand was.

De vorm waar de ploegen inzaten was ook terug te zien op het veld. De ploeg van Robert van Mierlo was een stuk feller en dat resulteerde als snel in de openingstreffer. Na balverlies van de geboren Langenbomer in Millse dienst Marijn de Wildt, gaat Tieme Kuppen ervandoor. Met zijn snelheid passeerde hij de verdediging en hield goed overzicht. Hij legde breed op Niek Nooijen, die de 0-1 binnentikte. Daaropvolgend kreeg Marijn de Wildt wel een goede kans voor de gelijkmaker, maar Jon de Klein pareerde knap, waarna ook Jarne Schaap en Andy Veldt niet scoorde in de rebound. Na een klein half uur spelen viel de 0-2 voor SES. Melvin van den Elzen in een luchtduel met Maik Veldt. Maik Veldt bleef gestrekt op de grasmat achter. Niks aan de hand, dus Melvin van den Elzen kon door en schoot de bal hard onder in de hoek. SES was hierna nog altijd de betere en ook vooral scherpste ploeg vanmiddag. Juliana wordt op fysiek vlak afgetroefd door SES. Han Rijkers gaat er van door en Gijs Toonen kon alleen nog maar aan de handrem trekken. Doorgebroken speler, maar de scheidsrechter liet het bij een gele kaart en vrije trap voor SES. Deze vrije trap resulteerde wel in de 0-3. Melvin van den Elzen schoot op keeper Lars Kerkhof die er hier niet goed uitzag. In de rebound schoot Tieme Kuppen nog op de keeper, maar Sebe van Huisseling schoot daarna de 0-3 binnen.

De tweede helft was een stuk minder attractief. Daarbij moet gezegd worden dat Juliana wel wat beter uit de kleedkamer kwam, met wat kansjes hier en daar. Tot grote kansen kwamen zij echter niet. Invaller Gijs Wijdeven kwam nog met een vlammend schot van een meter of 25 á 30, maar uitblinkende keeper Jon de Klein redde niet voor de eerste keer deze middag. In de omschakeling kon Niek Nooijen er nog 0-4 van maken, maar hij schoot over. De laatste tien minuten gebeurde er niet zoveel meer. De 3 punten gingen weer mee na Langenboom en de ploeg blijft ongeslagen.

Juliana – SES 0-3

6’ Niek Nooijen 0-1
28’ Melvin van den Elzen 0-2
42’ Sebe van Huisseling 0-3

Toeschouwers: 163