Volg ons op social media:
Naar webshop >

SES strijdend ten onder tegen Vianen

22 September 2024

Na het kampioenschap van afgelopen seizoen, mag SES het laten zien in de 3de klasse. Na wisselende resultaten in de beker mocht SES het vanmiddag opnemen tegen Vianen Vooruit, die al jaren 2de en 3de klasse spelen. De formatie van Robert van Mierlo kwam net te kort en verloor de wedstrijd met 1-2.

Robert van Mierlo kwam vanmiddag met een verrassende keus, met Luuk Thelosen in de spits. Jari Lukassen en Lars van de Vlist stonden daardoor centraal achterin samen. Het was nog even wennen voor de formatie uit Langenboom, want in de beginfase werden zij eigenlijk compleet overlopen. Na een aantal goede reddingen van Stan Nooren, die de geblesseerde Jon de Klein vervangde, was het na een klein kwartier toch wel echt raak voor Vianen. Na knullig balverlies achter, profiteerde Vianen Vooruit optimaal en schoof Roel Willems rustig binnen: 0-1. Hierna was het spelbeeld wel wat anders. Vianen liet iets meer toe en de bal ging beide kanten op. SES kwam ook tot een aantal kansjes, maar van beide kanten waren er niet echt grote kansen in de eerste helft.

De tweede helft had een compleet anders spelbeeld. SES kwam echt veel beter uit de kleedkamer dan in de eerste helft en beet echt van zich af. Er werden meer duels gewonnen en inzet getoond, zoals we gewend zijn van ons geel zwarte formatie. Wat goede mogelijkheden ontstonden hieruit, maar tot 100% kansen kwam SES niet. Waar SES eigenlijk de druk opvoerde op het doel van Vianen, was het aan de andere kant raak. Nadat Rik Renirie op de paal schoot, wist Owen Blokland wel te scoren. Dit zorgde voor de 0-2 tien minuten voor tijd en de wedstrijd leek gespeeld. Totdat spits Luuk Thelosen aanlegde voor een schot. Hij streepte de bal van 25 meter stijf de kruising in en greep zijn kans in de spits. Een schitterende goal, waardoor de hoop weer even terug was, maar de aansluitingstreffer kwam te laat helaas. De wedstrijd eindigde in een 1-2 nederlaag voor SES.

SES – Vianen Vooruit 1-2

13′ 0-1 Roel Willems
80′ 0-2 Owen Blokland
87′ 1-2 Luuk Thelosen